Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


INNIVALÓK KICSIKNEK

1997.10.20

Meleg nyári napokon minden gyereknek rengeteget kell innia (akár egy, másfél litert). Minden reggel elõkészíthetünk például egy liternyi kamilla-, kömény- vagy más gyógyteát amit hûtõszekrényben tárolunk és fogyasztás elõtt piciknek enyhén felmelegítünk (meleg vízbe állítva).

Már csecsemõknek is készíthetünk különbözõ gyümölcsturmixokat:
    a) Almaturmix
        2 dl forralt és kihûtött vízhez 1 púpozott evõkanál finomra reszelt almát, néhány csepp citromlét és 1 kávéskanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.
    b) Banánturmix
        2 dl forralt és kihûtött vízhez vagy anyatejhez/tápszerhez negyed banánt és 1 kávéskanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.
    c) Meggyturmix
        2 dl forralt és kihûtött vízhez vagy anyatejhez/tápszerhez  10 db kimagozott meggyet és 1 evõkanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.
(Érzékenyebb babáknak a meggy héja miatt szűrjük át szitán.)
    d) Õszi- vagy sárgabarackturmix
       2 dl forralt és kihûtött vízhez vagy anyatejhez/tápszerhez 1 db kimagozott, meghámozott és apróra vágott õszibarackot (vagy 2 db kimagozott, meghámozott és felaprított sárgabarackot) és 1 kávéskanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.
    e) Paradicsomturmix
        2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk. Turmixoljuk.
    f) Sárgarépaturmix
        2 dl forralt és kihûtött vízhez 2 púpozott evõkanálnyi finomra reszelt répát, néhány csepp citromlét és 1 kávéskanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.
    g) Sütőtökturmix
        2 dl forralt és kihûtött vízhez 2 púpozott evõkanálnyi megsült sütőtököt, néhány csepp citromlét és 1 kávéskanál porcukrot keverünk. Turmixoljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ttauber@freemail.hu

(Nyúl doki, 2010.01.20 20:20)

érdekességek